Παιδαγωγικές Δραστηριότητες

Προσαρμογή στον παιδικό σταθμό και στο νηπιαγωγείο

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σιγά-σιγά πλησιάζει και το άγχος των περισσότερων γονέων είναι η προσαρμογή των παιδιών τους στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο. Αδιαμφισβήτητα οι πρώτες μέρες ενός παιδιού στο σχολείο σηματοδοτούν μία πολύ σημαντική αλλαγή στη ζωή του. Πλέον δεν έχει την ολοκληρωτική παρουσία και φροντίδα των γονιών του και ιδιαίτερα της μητέρας του και ταυτόχρονα δημιουργεί σχέσεις με νέα πρόσωπα και αποκτά εμπειρίες εκτός οικογένειας. Τώρα πια το παιδί καλείται να προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον, γεγονός που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όπου δοκιμάζεται η νοητική, η κοινωνική και η συναισθηματική του ικανότητα.

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το μεγαλύτερο παράπονο των περισσότερων γονέων είναι συνήθως η ανάρμοστη συμπεριφορά των παιδιών τους στο σπίτι. Κάνουν συνέχεια αταξίες, δεν ακούνε τις υποδείξεις των γονέων τους, δεν ακολουθούν το πρόγραμμα του σπιτιού, εκφράζονται με επιθετικότητα.. Όλες αυτές είναι κάποιες από τις συμπεριφορές που οδηγούν τους γονείς σε αδιέξοδο. Η σανίδα σωτηρίας από αυτή την κατάσταση είναι αποδεδειγμένα οι κανόνες στο σπίτι.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  ΜΕ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΣΤΟ  ΣΠΙΤΙ


Χρόνια πολλά σε όλους ! Καλή χρονιά με υγεία , ευτυχία  και  δημιουργικότητα!
Καθώς διανύουμε μία εορταστική περίοδο διακοπών , είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας κάνοντας δημιουργικές δραστηριότητες  με τα παιδιά  στο σπίτι. Είναι γεγονός πως η καθημερινότητα πολλές φορές μας απορροφά και δεν μας επιτρέπει να αφιερώσουμε στο παιδί μας τον χρόνο που θα θέλαμε, όμως η αλήθεια είναι πως η δημιουργική απασχόληση των παιδιών από τους γονείς τους αποτελεί ενεργό δύναμη για την σωστή ψυχολογική τους ανάπτυξη.