Παιδιατρικά Θέματα

ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ?

Μόλις κάνατε εμβολιασμό στο παιδάκι σας, κάτι που θα ωφελήσει την υγεία του , τόσο άμεσα όσο και μακροχρόνια  περισσότερο  ίσως απ  οτιδήποτε άλλο.

Ανεξάρτητα  από τα όσα κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί τα εμβόλια είναι ένα ασφαλές και πολύτιμο  δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα  που μαζί με το καθαρό νερό  έχουν αυξήσει κατακόρυφα το προσδόκιμο και την ποιότητα ζωής!

Γέννηση έως  6 μηνών

Ο θηλασμός είναι ιδανική και αξεπέραστη ποιοτικά τροφή  και  το καλύτερο είναι να είναι ο αποκλειστικός τρόπος διατροφής του παιδιού τους πρώτους  έξι μήνες της ζωής του. Ο θηλασμός επίσης δεν έχει ώρα και ωράριο ειδικά τους πρώτους 2 μήνες. Εάν χρειαστεί να δοθεί ξένο γάλα καλά είναι να δίνεται σαν  ξέχωρο γεύμα  και όχι μετά από κάθε θηλασμό.

 

Νευρική Ανορεξία


ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Αποτελεί κοινό τόπο η διαπίστωση ότι οι ασθένειες του αναπνευστικού είναι ιδιαίτερα συχνές το χειμώνα, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, ταλαιπωρούν και αποτελούν αιτία χαμένων ωρών από τη δουλειά για τους γονείς και από το σχολείο για τα παιδιά. Ο κυριότερος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η «ευδοκίμηση» μεγάλου αριθμού ιών την εποχή αυτή του χρόνου, που είναι υπεύθυνοι για μια σειρά νόσων όπως το κοινό κρυολόγημα, τη βρογχιολίτιδα, τη λαρυγγοτραχειίτιδα, τη βρογχίτιδα και την πνευμονία. Ο τύπος και η σοβαρότητα της νόσου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που περιλαμβάνουν την ηλικία, την ανοσολογική κατάσταση του ατόμου και περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ο συγχρωτισμός.